Зима, що нас змінила

2018-02-19

/Files/images/IMG_9070.JPG

18 лютого вихованці КЗ «Володарський районний центр творчості дітей та юнацтва» відвідали Білоцерківський краєзнавчий музей де відбулася, регіональна краєзнавча конференція учнівської молоді «Зима, що нас змінила», учасниками якої стали юні пошуковці навчальних закладів області, учасники Революції Гідності, їх рідні, бійці АТО та волонтери.

Саме 18 лютого 2014 року на Майдані загинули 23 герої, з них троє – жителі Київської області.

Своїми спогадами про трагічні події поділилися з присутніми майданівці, які розповіли про свого побратима – Михайла Жизнєвсього, одного з перших патріотів загиблих на Майдані.

У своїй доповідях юні пошуковці розповіли про учасників Революції Гідності учасників майдану та бійців АТО сьогодні, волонтера – лікаря, який безкоштовно лікує своїх побратимів. Присутньою на конференції була і мама бійця АТО, яка звернулася до учасників заходу зі словами підтримки та вдячності за їх дослідження.

Після конференції учасникам заходу було запропоновано екскурсію експозиціями, присвяченими Революції Гідності. А по завершенню краєзнавці поклали квіти біля пам’ятного знаку «Героям Небесної Сотні».

Минуло небагато часу з тих трагічних подій, а про захисників нашої держави вже пишуть книги, знімають кінофільми. На прикладах беззавітного служіння рідній Батьківщині, беззаперечного виконання священного обов’язку – стати на захист кордонів держави, коли в цьому є гостра потреба, – виховуватиметься не одне покоління українців. Бо вони – справжні герої, які у нерівному двобої протиставили свій патріотизм, відповідальність, безмежну любов до країни, яку ототожнюють зі своїм рідним краєм, найдорожчими людьми. І саме за це їм наша людська вдячність і низький уклін.

/Files/images/IMG_9060.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 364

Коментарi