Вечорниці на сучасний лад

2018-12-13

/Files/photogallery/1143/IMG-9adfc69124574ebe5e0b5781356f5163-V.jpg

Із зимовими святами пов’язано багато різноманітних звичаїв, обрядів. Із захопленням чекаємо ми всі на Різдвяну казку з запашною кутею, з дзвінкою колядою та щедрівкою, також з нетерпінням очікуємо приходу Святого Миколая. З-поміж найбільших зимових свят чи не найвеселішим і найбільш забавним є день Андрія, коли за українським звичаєм молодь збиралася в одній хаті на так званих «великих» вечорницях, влаштовуючи там усілякі забави та гульбища.

Цікаво, велично і змістовно, а головне по-сучасному в актовій залі КЗ «Володарський районний центр творчості дітей та юнацтва» відбулися традиційні Андріївські вечорниці. Цього вечора було і весело, і захопливо, і радісно, і «ситно», так як звучало багато сучасних українських пісень, танцювальних композицій і пригощань.

І школярі, і присутні у залі, а особливо гості, набрались багато вражень, збагатились духовно. Хоч українські традиції щороку активно осучаснюються і перетворюються, скоріш, на етнозабави, піснеспіви, протее Андріївські вечорниці не втрачають своєї колоритної цінності.

Кiлькiсть переглядiв: 265

Коментарi